Lezing Biotensegriteit van Dr. Stephen Levin

Lezing Biotensegriteit van Dr. Stephen Levin

Een unieke samenkomst… Toegankelijk voor elke geïnteresseerde.

Sinds enkele jaren ontdekt men welke invloed de tensegriteit uitoefent op de structurele kwaliteit van de weke delen, de mechanotransductie, de postuur en op de beweging. Nieuwe therapeutische vaardigheden zien hierdoor het daglicht. 

Wat u waarschijnlijk niet wist, is dat het Dr. Stephan Levin (USA) is die aan de basis ligt van de ontwikkeling van deze nieuwe, baanbrekende  wetenschappelijke inzichten binnen de biologie en de biomechanica. Hij deponeerde dit begrip al in 1985. 

Naar aanleiding van de jaarlijkse samenkomst van de BIG (Biotensegrity Interested Group); een groep progressieve clinici en wetenschappers die hun research jaarlijks samen bespreken, verblijft  hij drie dagen in België. Tijdens zijn verblijf maakt hij graag tijd vrij voor een lezing over zijn laatste nieuw studieonderwerp: Biotensegriteit en 4-barensysteem als alternatief voor het hefboomsysteem in de biomechanica. . 

Het is een unieke om deze “wetenschappelijke ziener” aan het werk te zien en kennis te maken met zijn biomechanische inzichten die een nieuwe stroming doen ontstaan in de fysische geneeskunde. Een gelegenheid die je zeker niet kan laten voorbij gaan. 


Tensegriteit is een eigenschap van de cel en het lichaamsweefsel. De BIG (Biotensegrity Interessed Group waarvan o.a. Dr. Levin, Robert Schleipp, Jo Avisson, Leonid Blyum, Danièle-Claude Martin, Michèle Tarenteau, Paul Sercu e.a. deel uit maken ) is een groep wetenschapspioniers in de biologie en biomechanica die jaarlijks samenkomen. Die zeer intense samenkomsten zijn telkens een week van studie, overleg, discussie, uitwisselen en laten evolueren van alle inzichten over de biotensegriteit, de fascia en de biomechanica. Dit  vanuit verschillende wetenschappelijke invalshoeken en disciplines. Dit jaar gaat de samenkomst door in het Kasteel van Munte, België. Als Special Guest komt Theo Janssen, kunstenaar en praktisch uitvoerder van het 4-barensysteem in zijn beroemd Strandbeest. Hij is zeer benieuwd te weten hoe wij zijn bewegingssysteem terugvinden in het mesokinethische systeem van de mens. Het belooft een baanbrekende samenkomst te worden. 

 
FAQ
Details
 • Doelpubliek

  Toegankelijk voor elke geïnteresseerde.

 • Locatie

  Grote aula KULeuven, Sporthal De Nayer, Tervuursevest 101, 3001 Heverlee

 • Datum

  27-09-2013 tem 27-09-2013

 • Prijs

  Gratis voor leden BFmdb, 30 euro studenten Fasciatherapie, 50 euro

 • Tijdstip

  20u-22u

 • Registratie open tem

  26-09-2013

Close

Menu