Weekend voor patiënten en alle geïnteresseerden: Neem je gezondheid in eigen handen, blijf pijn de baas!

Dompel je onder in de wereld van de fasciatherapie. Dit weekend voor het 'grote publiek' staat open voor elke geïnteresseerde in de fasciatherapie. Organisatie in samenwerking met de BCIG 'Fasciale kinesitherapie' van Axxon.

Pijn is iets waar we allemaal vroeg of laat mee geconfronteerd worden en heeft een duidelijke functie. Ze doet namelijk dienst als alarmsignaal op het moment dat er iets fout gaat in je lichaam. Pijn trekt heel fel je aandacht en zet je aan tot actie om wat fout loopt te verhelpen. Specifiek hierbij is dat pijn geenszins een graadmeter is voor lichamelijke schade: met weinig schade kan je erge pijn ervaren of bij veel schade quasi geen.
Pijn kan eveneens een beschermende psychologische functie hebben, waarbij het autonoom functionerende pijnsysteem dienst doet als verdedigingsmechanisme. Ook kan het pijnsysteem “op hol slaan” en ervaar je pijn zonder enige oorzaak. In elk geval dringt pijn een bepaald gedrag op en wanneer de pijn te hevig wordt of te lang duurt kan ze je levenswijze overheersen.

Fasciatherapie helpt je enerzijds de bron van de pijn aan te pakken en anderzijds kan ze je leren met te intense of chronische pijn om te gaan in plaats van deze te ondergaan. Beweging, aandacht en waarneming zijn hierbij de werkinstrumenten die je geleidelijk aan toelaten om op een bewuste manier de negatieve spiraal waar je in terecht gekomen bent om te buigen naar een positieve spiraal.
FAQ
Details
 • Doelpubliek

  Iedereen die geïnteresseerd is in fasciatherapie (ook toegankelijk voor niet-kinesitherapeuten)

 • Locatie

  Drongen, Oude Abdij (Drongenplein 26), lokaal C1

 • Datum

  22-08-2015 tem 23-08-2015

 • Prijs

  150 EUR

 • Tijdstip

  9u30 tem 17u30

 • Max. Inschrijvingen

  20

 • Registratie open tem

  20-08-2015

Close

Menu