Bijscholing2021-03: Ademhalingsproblemen en hyperventilatie

De ademhaling wordt gereguleerd door het autonoom zenuwstelsel en wordt bijgevolg rechtstreeks beïnvloed door stress. Meerdere methodes gebruiken ademhalingstechnieken dan ook om impact te hebben op het stressregulerend vermogen van de patiënt.

Binnen het concept van fasciatherapie, is de ademhaling geen primaire toegangspoort om de patiënt tot rust te brengen of hem bewust te maken van zijn lichaam. Integendeel, binnen deze visie kan een te sterke controle van de ademhaling net een beperkende factor zijn voor een persoon om in relatie te komen met zijn/haar interioriteit.

Wat niet wil zeggen dat we met fasciatherapie geen ademhalingsproblemen zouden aanpakken. Tijdens deze ééndaagse opleiding wordt de visie van fasciatherapie op ademhaling in detail uitgewerkt.

In de praktijk zal zowel in manuale therapie als in bewegingstherapie gewerkt worden op verschillende facetten die de ademhaling beïnvloeden: mechanische spanningen (fasciaal, musculair, wervelkolom/thorax) en emotionele spanningen (diepe axiale fascia) gerelateerd aan de stress die de patiënt ervaart.

Pathologieën die aan bod komen zijn: hyperventilatie, chronisch obstructief longlijden en ontsteking van pleura en longweefsel.

Deze originele visie kan een verrijking betekenen voor je therapeutisch redeneren bij het behandelen van de ademhalingsproblemen en stressgerelateerde klachten. De aangeleerde technieken zijn onmiddellijk toepasbaar in je praktijk.

Docent: Hilde Damen

FAQ
Details
 • Doelpubliek

  kinesitherapeuten

 • Locatie

  Lokaal C1- Oude Abdij: Drongenplein 26/27, 9031 Drongen

 • Datum

  13-03-2021 tem 13-03-2021

 • Prijs

  160 Euro

 • Tijdstip

  9u30 - 17u30

 • Max. Inschrijvingen

  26

 • Registratie open tem

  12-03-2021

Close

Menu