Permanente vorming Fasciatherapie 2018-2019

Data en planning van de permanente vorming 2018-2019. Het inschrijvingsformulier voor deze opleidingen vindt u op onze downloadpagina.

Cursus PV 2019 5: Permanente vorming Fasciatherapie >  09/05/2019-11/05/2019


De PV over de rug is nog niet goed en wel “achter de rug”, of we zijn er al met de uitnodiging voor onze laatste PV van dit schooljaar!

Last, but not least!!
Het onderwerp van deze stage is Full Presence Meditation.

Full presence meditation : exploratie van de zijnstoestand doorheen het gevoelige en de instrumenten van de perceptieve pedagogie/ fasciatherapie.
Meditatie is vandaag niet meer de hype uit de blaadjes. Het is voer voor hersenwetenschap geworden en dit in het licht van overwinnen van angsten en depressie, verminderen van onbewuste stressreacties, verlagen van bloeddruk en suikerspiegel, verbeteren van de werking van het immuunsysteem, activeren van het metabolisme, induceren van pijndemping…. en zo het risico op ziekte verminderen.

Het werkt preventief en curatief: onderzoek via scans wijst aan dat de hersenen van meditatie-adepten, meer witte en grijze massa en meer en betere connecties hebben. Ze kunnen hun gedachten en emoties veel meer bewust sturen en de alfagolven, die samenhangen met een alerte maar ontspannen toestand, nemen toe wanneer ze mediteren.
Bij wat Danis Bois vandaag “Full Presence Meditation” noemt (voorheen sensoriele introspectie), ligt de starter van de meditatie bij de perceptie die gebruikt wordt als middel om toegang te krijgen tot lichaam en geest.

Tijdens deze stage codifiëren we de full presence meditatie en ligt de nadruk op jullie actieve deelname : hoe integreer je meer meditatie in je praktijk, hoe richt je je meditatie in functie van de persoon en zijn zijnstoestand, hoe animeer je een meditatie voor een groep ?
Bovendien herzien we de starters van de beweging en gaan we dieper in op het verschil tussen emoties en zijnstoestanden.

Lees zeker al eens het Engelstalige artikel in bijlage dat door Prof Danis Bois gepubliceerd werd in EC PSYCHOLOGY AND PSYCHIATRY. Je kan het ook terugvinden op de persoonlijke site van Danis Bois nl : https://danis-bois.fr
Pdf: Full presence Meditation

Oorspronkelijk stond Hélène Bourhis gepland om deze stage te geven, maar door omstandigheden geraakt zij in deze periode niet naar België. De stage wordt nu geanimeerd door Isabel Dekeyser. Ze volgt de masterclasses bij Danis Bois rond Full Presence Meditatie en gaat met heel veel enthousiasme de uitdaging aan om deze belangrijke pijler van de methode wat meer in de kijker te plaatsen. Allen daarheen dus!

Praktische info:?
Datum: 9-11 mei 2019 (do & vrij: 9u30-18u; zat 9u30-17u)
Locatie: Oude Abdij, Drongenplein 26b3, B-9031 Drongen
Lunch niet inbegrepen

Indien jullie willen overnachten, gelieve dit mee te delen via info@fascia.be.

Inschrijven door dit formulier af te drukken, in te vullen, manueel te ondertekenen (let op datum overeenkomst voor de kmo-portefeuille) en terug te zenden naar admin@fascia.be


Groetjes, en tot dan?
Het Docententeam


Docenten: Isabel De Keyser

FAQ
Close

Menu