Permanente vorming Fasciatherapie 2019-2020

Data en planning van de permanente vorming 2019-2020. Het inschrijvingsformulier voor deze opleidingen vindt u op onze downloadpagina.

Cursus PV 2019 10: John Sharkey >  07/10/2019-09/10/2019


“Thiel soft-fixed dissection”, een vernieuwende vorm van dissectie
Biotensegrale fasciale technieken en beweging

Lesgever: John Sharkey MSc

In deze Permanente vorming geeft de klinisch anatomicus, John Sharkey ons een rondleiding doorheen het lichaam , bekeken vanuit zijn tensegrale eigenschap. Deze anatomische exploratie is mogelijk gemaakt dank zij een specifieke wijze van dissectie, de “Thiel soft-fixed dissection” genaamd die hij heeft toegepast in zijn research aan de Dundee University in Schotland. Deze specifieke dissectietechniek onthult op meesterlijke wijze het biotensegraal anatomisch model van het menselijk lichaam.
We krijgen zo als eersten inkijk in zijn anatomische atlas “Biotensegrity- Anatomy for the 21st Century” dat volgend jaar zal verschijnen.
De anatomische besluiten die voortspruiten uit zijn anatomische bevindingen vormen de wetenschappelijke en inventieve basis voor vernieuwende klinische toepassingen in manuele faciale technieken en bewegingsleer.
De manuele technieken omvatten ‘Positional release’ en ‘Strain-Counter Strain’ benaderingen in combinatie met andere manuele technieken zoals “muscle Energy techniques”, “active Cold Therapy Shape Change en nog andere.
De precisie van handplaatsingen wordt hierbij geïllustreed met beelden van zijn dissecties. Zijn bewegingsleer is anatomisch gebaseerd.

Tijdens het verloop van dit seminarie zal John de wetenschappelijke lezingen en de practica over lichaamsgerichte geneeskunst afwisselen met actieve open discussiemomenten.
Paul Sercu kadert deze PV binnen de fasciatherapie.

Na het volgen van deze permanente vorming ben je in staat om:

  • Het begrip biotensegriteit te definiëren en een onderscheid te maken tussen tensegriteit en biotensegriteit.
  • Een vergelijking te maken tussen de klassieke biomechanica en Dr. Levins biotensegraal model vanuit het perspectief van de menselijke ontwikkeling en fascia gerelateerde biomechanica.
  • Biotensegraal gerichte onderzoeken en therapeutische interventies toe te passen in je praktijk bij acute en chronische pijnklachten
  • Uit te leggen hoe de Biotensegrale anatomy for the 21st century fysieke activiteiten mede bepaalt bij zowel gezonde personen, pijnpatiënten of topsporters.
  • Aan patiênten en collega’s uit te leggen wat de termen biotensgriteit en fascia research inhouden.
We zien er naar uit je daar te mogen ontmoeten,

Het docententeam.Opgelet: omwille van organisatorische redenen gaat deze Permanente Vorming door van maandag tot en met woensdag!!
Locatie: Oude Abdij, Drongen zaal A4
Ma - Woe: 9u30 - 18u.


Docenten: John Sharky - Paul Sercu

Cursus PV 2019 11: Diepe axiale fascia - stress en zelfwaarneming >  28/11/2019-30/11/2019


Meer info over het programma volgt nog.
Herhaling viscera en diepe axiale fascia - uitdieping rond stress en zelfwaarneming

Locatie: La Foresta, Vaalbeek
do - vrij: 9u30 - 18u0
za: 9u30 - 16u30

Docenten: Paul Sercu - Dominique Bourgeois

Cursus PV 2020 1 >  09/01/2020-11/01/2020


Permanente Vorming rond Borstkanker: een globale blik op de oorzaken en medische aanpak & de belangrijke rol van Fasciatherapie in ondersteuning en revalidatie van borstkankerpatiënten.

Locatie: De Zandloper, Wemmel

Docenten: Brigitte Scheerlinck en collega's

Cursus PV 2020 5: Overzicht en herhaling van de handgrepen >  07/05/2020-09/05/2020


Meer informatie rond het programma volgt

Locatie: Cultureelcentrum Hasselt
Do - vrij: 9u30 - 18u00
Za: 9u30 - 16u30

Docenten: Paul Sercu

FAQ
Close

Menu